FC Näset
Officiell Hemsida

12 raka segrar för FC Näset och divison 5 är nära nu!
2021-09-14 15:15
Måns Murmark firar med Rasmus Olander och Gabriel Mattsson efter han avgjort seriefinalen med 2-1 mot Holmeja IS

Sedan sist har vi lyckats knipa yttligare 6pinnar. Vilket sätter oss på 12 raka vinster och med endast 6 omgångar kvar ser det ljust ut mot uppflyttning i med vi leder serien med 11 poäng. MEN inget är ju klart förens det är klart.

Vi mötte först serietvåan Holmeja IS på hemmaplan här kommer ett matchreferat därifrån.

Första halvlek spelar vi lugnt och tryggt och har stort bollinnehav men svårt att få in bollen. Gabriel Mattsson var närmast då han rundade målvakten men Holmeja räddade på mållinjen…

I andra halvlek fortsatte trycket från Näset men Holmeja började hota på fasta och Tobias Parsfelt Beach gör en jätteräddning på en frispark som ville borra in sig i krysset.

Det var dock Holmeja som tog ledningen då en hörna ledde till inspel och bollen landade hos en ensam spelare som bredsida in 0-1 i minut 64.

Men som skrivits många gånger i år, vi ger oss inte och reser oss med ännu en växel. Stekhete Zebastian Andersson trycker in 1-1 i 73 minuten på ett Roberto Carlos liknande sätt från kortsidan i straffområdet

I minut 75 endast 2 minuter senare skulle Måns Murmark snyggt läckert klacka in 2-1 på inspel från Rasmus Olander Då lossna allt för killarna. Två stolpar av Markus Holasek, rött kort Holmeja. Missad straff av Näset.

Nästa helg stod vi inför andra mötet med MF Pelister på Ymorvallen i Trelleborg.

Matchen slutade med vinst 0-1. Men Näset bjöd inte på något skönspel.

Här kommer Matchreferat från den matchen.

Men alla vet vad vår högsta nivå kan vara och vi var långt ifrån den i denna match som var en av våra sämre i år, lågt bolltempo och slarv i uppspelen samt ett gäng missade chanser samtidigt som Pelister visade kämpaglöd och gjorde det svårt för oss att komma fram.

Men ändå skulle de bli vinst, vilket visar att även om vi inte har vår bästa dag så vinner vi ändå matcher Målet skulle komma i 40e minuten då Marcus Blomberg snyggt tog sig runt på kanten och skickar ett välplacerat inlägg till en ensam Markus Holasek som nickar in 0-1 i bortre hörnet

Endast 6 matcher kvar. Serievinst och uppflyttning är nära. Dags att kriga in det sista och avsluta det som kan bli ett fantastiskt/histioriskt år för FC Näset som förening.